• centru de voluntariat

  Baia Mare are începând din august un Centru de Voluntariat Virtual

  Comunicat de presa

  -16 August 2015-

  Premiera: Baia Mare are un Centru de Voluntariat Virtual

  Asociația REINVENT a desfasurat in perioada iulie-august proiectul „Centrul de Voluntariat Virtual”, proiect adresat tinerilor baimareni si maramureseni care isi doresc sa faca voluntariat sau se se informaze cu privire la oportunitatile pe care acestia le au.

  imagineCentrul de Voluntariat Virtual(www.voluntar.eu) este o platforma care aduce in acelasi loc informatii despre oportunitati de voluntariat, organizatii non-guvernamentale dar si o baza de date a voluntarilor maramureseni. Proiectul este finantat de catre Ministerul Tineretului si Sportului prin Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Maramures.

  Principala functie a platformei este aceea de a aduna informatiile despre ONG-urile baimarene si maramuresene intr-un loc si a le pune la dispozitia celor interesati. Prin aceasta ne dorim ca organizatiile non-guvernamentale din Baia Mare sa fie mai bine promovate iar tinerii sa fie mai bine informati cu privire la modul in care acestia se pot implica in aceste organizatii.

  O alta functie a platformei este aceea de „Oportunitati” unde tinerii vor gasi oportunitati de European Voluntary Service(EVS) si ofertele care exista la momentul cautarii in platforma. De asemenea, tot prin intermediul acestei functii tinerii vor putea sa caute si schimburi de tineri disponibile in Europa si toate detaliile prin care acestia pot sa aplice pentru o astfel de oportunitate.

  De asemenea, o alta parte importanta a platformei este cea de resurse pentru ONG-uri care va contine documente relevante pentru organizatii dar si documente tip pe care acestea le pot folosi, oportunitati existente pentru acestea dar si diverse articole despre cum pot manageria organizatia, voluntarii sau proiectele pe care le desfasoara.

  „Proiectul este unul pe care noi il gandim de foarte mult timp. Este un proiect de suflet. Venind din mediul studentesc unde in general activitatiile erau in general activitati de advocacy si de ajutor al studentilor, ne-am gandit sa facem ceva si pentru tinerii din Baia Mare. Prin intermediul Centrului de Voluntariat Virtual incercam sa aducem mediul ONG mai aproape de tineri si tinerii mai aproape de voluntariat. Speram ca prin acest proiect tinerii sa fie mult mai bine informati si mult mai implicati in activitatile de voluntariat.” Daniel Orza, Presedinte REINVENT

  Centrul de Voluntariat Virtual poate fi accesat la adresa www.voluntar.eu urmand ca in perioada urmatoare acesta sa beneficieze si de o aplicatie pentru smartphone-uri. Printre sectiunile importante se gasesc:

  • Organizatii;
  • Oportunitati EVS sau Youth Exchange;
  • Traininguri;
  • Resurse pentru organizati;
  • Legi din domeniu;
  • Cum se infinteaza un ONG;