• Asociația REINVENT lansează aplicația „Centrul de Voluntariat”

  Informații despre voluntariat și oportunități

  pentru tineri, direct pe telefonul mobil

  Tinerii pot de acum să acceseze mult mai ușor informațiile despre voluntariat și oportunitățile destinate lor. Asociația REINVENT a dezvoltat zilele acestea o aplicație pentru telefoanele mobile, gratuită, care vine în sprijinul tinerilor, voluntarilor dar și a Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Maramureș.  

  Aplicația se numește “Centrul de Voluntariat” și vine în completarea proiectului “Centrul de Voluntariat Virtual”.  Această se adresează tinerilor, voluntarilor și ONG-urilor. Atât voluntarii cât și ținerii care nu au mai făcut voluntariat au ocazia să afle informații noi despre voluntariat dar și despre organizațiile neguvernamentale din oraș. Aceștia pot să folosească aplicația pentru a se înregistra în baza de date a voluntarilor, pentru a afla informații despre oportunitățile pe care le au, atât la nivel local cât și la nivel internațional, dar și pentru a se înscrie la diverse cursuri și traininguri care se desfășoară în Baia Mare.  

  În ceea ce privește ONG-urile, aplicația poate să fie de ajutor în derularea activităților de zi cu zi prin oferirea de legi în domeniu, documente utile dar și ultimele informații despre domeniul asociativ din România.

  Aplicația “Centrul de Voluntariat” vine că o completare a platformei “Centrul de Voluntariat Virtual”(www.centruldevoluntariat.com). Principala funcție a platformei este aceea de a aduna informațiile despre ONG-urile baimarene și maramureșene într-un loc și a le pune la dispoziția celor interesați. Prin aceasta, organizațiile non-guvernamentale din Baia Mare pot să fie mai bine promovate, iar tinerii mai bine informați cu privire la modul în care aceștia se pot implică în organizații. O altă funcție a platformei este aceea de „Oportunitati” unde tinerii vor găsi ofertele de European Voluntary Service(EVS) care există la momentul căutării în platformă. De asemenea, tot prin intermediul acestei funcții tinerii vor putea să caute și schimburi de tineri disponibile în Europa și toate detaliile prin care aceștia pot să aplice pentru o astfel de oportunitate.

  Aplicatia <<Centrul de Voluntariat>> este o premieră atât pentru Maramureș cât și pentru România. Momentan aplicația se adresează celor din județul Maramureș urmând că în perioada următoare aceasta să fie disponibilă și pentru alte județe ale țării. Venind din mediul studențesc, unde în general desfășuram activități de advocacy pentru studenți, ne-am gândit să facem ceva și pentru tinerii din Baia Mare și, de ce nu, din România. Prin intermediul aplicației pe care o lansăm astăzi dar și prin intermediul platformei web, ne dorim să aducem mai aproape tinerii de ONG-uri, să creștem nivelul de informare cu privire la voluntariat și nivelul de implicare a tinerilor în comunitate.”- Daniel Orza, președinte Asociația REINVENT

  _____________________________

  Descarcă acum aplicația „Centrul de Voluntariat” din Google Play Store.
  Get it on Google Play