• 14 sfaturi simple despre cum sa ajungi lider

  10 caracteristici de care ai nevoie pentru a deveni lider

  Liderii mari vin în toate formele și mărimile și cu siguranță nu se limitează la o anumită industrie. Un mare lider poate fi oricine. De la un politician la proprietarul unei cafenele mici. Cu toate acestea, în ciuda diferențelor mari în profesii și medii, există anumite lucruri pe care toți marii lideri le au în comun. Intrebarea este, vezi oricare dintre calitățile de mai jos  în tine?

  1. Liderii au o atitudine pozitiva

  tumblr_lysasuhh4U1ro69k0o1_500
  Marii lideri știu că ei nu vor avea o echipă fericită și motivată, cu excepția cazului în care ei înșiși prezintă o atitudine pozitivă. Chiar și unele lucruri simple, cum ar fi furnizarea de brioșe sau bere în zilele de vineri poate face diferență.

   

  2. Liderii știu cum să managerieze eșecurile

  2

  Nu contează cât de mult încerci să eviți eșecurile pentru că acestea tot se vor întâmpla. Este în regulă; trebuie doar să știi cum să te ocupi de ele. Liderii mari rămân calmi și gândesc logic rezolvarea lor. Ceea ce ei nu fac este că nu se demoralizează ci încearcă să găsească o rezolvare. Liderii mari conduc și atunci când sunt în fața eșecurilor.

   

  3. Liderii își asumă responsabilitatea

  3
  Marii lideri știu că atunci când vine vorba de compania lor, locul de muncă sau indiferent de situația în care sunt, ei trebuie să își asume responsabilitatea personală pentru eșec. Cei mai buni lideri nu caută scuze; ei iau vina asupra lor apoi caută soluții să rezolve problema cât mai curând posibil. Acest lucru dovedește că sunt de încredere și că sunt integri.

   

  4. Liderii îi dezvolta pe cei din jurul lor
  Orice lider bun știe cât de important este să dezvolte abilitățile celor din jurul lor. Nu numai că aceșta îi va deazvolta pe ei ca lideri dar vor dezvolta și compania. Împărtășiți-vă cunoștințele cu echipele voastre. Dă-le posibilitatea de a realiza ceva. Vei avea respect și loialitatea lor dacă faci asta

   

  5. Liderii sunt capabili să delege

  5
  Indiferent de cât de mult îți dorești, nu poți face totul de unul singur. Chiar dacă ai putea, într-un mediu de echipa ar fi o idee teribilă. Liderii buni recunosc că delegarea face mult mai ușoară munca și mai mic nivelul de stres. Delegând arată că aveți încredere în abilitățile oamenilor, ceea ce duce ulterior la un moral ridicat la locul de muncă, precum și loialitateâ din partea personalului. Oamenii doresc să fie apreciați și să li se ofere încredere. Ănsă nu delega chiar tot pentru a putea trage un pui de somn sub birou, cu excepăția cazului în care știi că nu vei fi prins.

   

  6. Liderii știu să comunice

  6
  Acest lucru este mult mai complex decât pare de fapt. Bune abilitati de comunicare sunt esențiale pentru un mare lider.  Cei mai buni lideri trebuie să fie capabili să comunice în mod clar cu oamenii din jurul lor. De asemenea, ei trebuie să fie în măsură să interpreteze alte persoane în mod corespunzător și să nu ia ceea ce spun ei personal.

   

  7. Liderii inspiră încredere

  7
  Toți marii lideri trebuie să prezinte un aer de încredere, dacă vor să reușească. Nu confundați acest lucru cu multumirea de sine și aroganța. Vrei ca oamenii să se uite în sus la tine pentru inspirație, nu ca să îți dea cu pumnul în față.

  Încrederea este importantă penru ca oamenii se vor uita la tine mai ales în momentele în care lucrurile nu vor merge bine. Dacă rămâi calm și echilibrat așa vor rămâne și membrii echipei. Moralul și productivitatea vor rămâne ridicate și problema se va rezolva mai repede.

   

  8. Liderii folosesc intuiția

  8
  Este sigur să spunem că toți marii lideri vor trebui să intre pe „teritorii neumblate” la un moment dat în timpul carierei lor (la figurat, desigur). Din această cauză ei trebuie să fie în măsură să aibă încredere în intuiția lor și să se bazeze pe experiențele din trecut. În plus, față de aceasta, ei trebuie să aibă încredere suficientă în propria lor intuiție pentru a își ghida membrii.

   

  9. Liderii au simț al umorului

  9
  Este imperativ pentru orice fel de lider să aibă un simț al umorului, mai ales atunci când lucrurile nu merg bine. Și de multe ori nu vor merge bine. Membrii echipei tale se vor uita la tine și la modul în care reacționezi într-o situație aparent cumplită. Trebuie să fii în stare să râzi când lucrurile nu merg bine, pentru că, dacă moralul personalului merge în jos, așa va fi și cu productivitatea. La urma urmei, locul de muncă nu este un gulagul rusesc. Cel puțin eu chiar sper că nu este.

   

  10. Liderii arată angajament

  10
  În primul rând, trebuie să respecti angajamentele și promisiunile. Dacă nu o vei face ești un lider nedemn de încredere, iar oamenii nu vor avea încredere în tine. În al doilea rând, trebuie să fi cea mai angajata persoana și cea mai încrezătoare în ceea ce faceți. Trebuie să conduci prin exemplu. Toți marii lideri fac acest lucru. De ce să dea echipa ta tot când tu nu faci asta? Dovedind angajament îi vei inspira și pe alții să facă același lucru.

  http://www.lifehack.org/